Zlatan Plavac Grand SelectNesumnjivo najpoznatije i najnagrađivanije vino naše vinarije – ranije poznato kao Zlatan Plavac Grand Cru - vino je kultnog statusa, ne samo u Hrvatskoj nego i šire. Vino koje godinama ima posebno mjesto u našoj obitelji i prema kojem njegujemo poseban pristup i proces proizvodnje. Za nas ono nije tek vino, već najsofisticiranije postignuće našeg oca, nasljeđe koje čuvamo i njegujemo.

Zlatan Plavac Grand Select radimo od pažljivo probranog plavca koji raste na strmim padinama u okolici Svete Nedjelje. Ovi jedinstveni vinogradi nagiba do čak 40% okruženi su netaknutom prirodom, loza napreduje u području gdje nema industrije i gdje se ne koriste sintetička gnojiva ni pesticidi, a svi poslovi u vinogradu, uključujući i berbu, obavljaju se ručno.

U svakoj berbi radimo selekciju grožđa, ali i vinograda. Biramo najbolje dijelove najstarijih vinograda u kojima su loze starije od 35 godina. Nakon prerade, vino odležava najmanje 2 godine u barrique bačvama od francuskog hrasta zapremine 225 l.

Zlatan Plavac Grand Select je vrhunsko vino iznimnih svojstava, tamne rubin boje, izražajna, lijepa mirisa, odlično uravnoteženih alkohola i kiselina. Zaokruženo vino punog tijela, bogate i snažne, ali elegantne, baršunaste taninske strukture. Vino izražajnih i kompleksnih aroma poput, tamnog voća, dalmatinskog bilja, duhana, drva, vanilije i papra. Impresivna i profinjena ekspresija hvarskog terroira - poput najfinije svile u čaši koja ostavlja dugotrajan, bogat okus na nepcu. Vino koje ćete dugo pamtiti.

Vinogorje: Sveta Nedjelja - Hvar
Sorta: Plavac mali
Tip: Crno, suho vino
Klasifikacija: Vrhunsko vino
Odležavanje: Barrique bačve od francuskog hrasta
Alkohol: 15%
Temperatura serviranja: 14-18°C
Gastro preporuka: Za uživanje nakon jela ili uz tvrde sireve, fini odrezak, pašticadu, brudet ili čak tamnu čokoladu

Preuzmite fotografiju