Vinogorje Hvar

Hvarski vinogradi nalaze se na jedinstvenim južnim padinama otoka Hvara. Prostiru se na području hvarskih plaža, od Milne, preko Svete Nedjelje do Zavale. Ovdje prevladava Plavac mali za kojeg su se ovi položaji pokazali kao idealni. Naša vinarija na ovom području posjeduje 7 hektara vinograda i otkupljuje grožđe s još 50-ak hektara od kooperanata. Ovi vinogradi posebni su jer rastu na nagibu do čak 40% gdje su vrlo dobro izloženi suncu, ali i stabilizirajućem utjecaju mora koje ne dopušta prevelike temperaturne skokove. Osim toga, otvorenost prema moru osigurava nužno redovno strujanje zraka bitno za zdravlje grožđa. Okruženo netaknutom prirodom, trsje napreduje u području gdje nema industrije i gdje se ne koriste sintetička gnojiva ni pesticidi, a svi poslovi u vinogradu, uključujući i berbu, obavljaju se ručno. Zbog tankog sloja zemlje koja leži na vapnenačkim stijenama loza daje mali urod (do 0.70 kg po trsu) zbog čega se kvaliteta na prirodan način i bez ljudskih intervencija koncentrira u malim bobicama i malim ukupnim prinosima. Iz ovih vinograda dolazi naše najpoznatije i najnagrađivanije vino – Zlatan Plavac Grand Select.Vinogorje Makarska
Druga regija veličine 50 hektara, nalazi se u blizini Makarske podno planine Biokovo i prostire se od Basta do Promajne. Trsje raste na nadmorskim visinama od 30 do 400 metara, a prevladavaju Plavac mali, Crljenak (Zinfandel) i Pošip. Ovi vinogradi, zasađeni 2004. godine, vrlo brzo su dali nagrađivana i šampionska vina. Zlatan Pošip poznat je kao prvo hrvatsko bijelo vino kojeg je Decanter proglasio šampionom regije. Također, u ovom vinogradu naš otac je podigao najveći nasad umalo zaboravljenog Crljenka na našim prostorima, a 2007. godine naša vinarija je napunila prvu bocu ove sorte u Hrvatskoj.

Vinogorje Šibenik
Najmlađu i najveću cjelinu veličine 65 hektara čine vinogradi kod Šibenika, posađeni na južnim brežuljcima Jadrtovca. Od 2014. godine za to područje dobili smo certifikat ekološkog uzgoja. Na ovom području sortiment čine Plavac mali, Babić, Crljenak (Zinfandel) i Pošip.